Първият иск за разменените бебета болница “Шейново вече е внесен в

...
Първият иск за разменените бебета болница “Шейново вече е внесен в
Коментари Харесай

Болница “Шейново” отива на съд за разменените бебета

Първият иск за разменените бебета болница “Шейново ” към този момент е импортиран в съда, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на Софийския градски съд.

Документите са импортирани от адв. Стоян Стойков. Семейството, което той съставлява, претендира обезщетение от болница “Шейново ” в размер на 300 хиляди лв.. Материалите ще бъдат разпределени на арбитър на инцидентен принцип.

Искът е изработен от фамилията, което първо откри размяната на бебетата.

Случаят е от края на предходната година, когато стана ясно, че децата на две родилки са били разменени. А на 13 януари здравният министър Асен Меджидиев изрази удовлетворение, че “този проблем е решен ”, потвърждавайки, че бебета са при биологичните им майки.

Претенцията за обезщетение за неимуществени вреди по проблема с разменените бебета в болница “Шейново ” следва да се отнесе към съда, заявиха преди време от лечебното заведение.

Искът за 300 хиляди лв. от фамилията на едно от разменените бебета е прекомерно висок, каза за Българска телеграфна агенция юристът на болничното заведение Вили Костадинова.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР